Selline on juuni Helsingis: maa valge ja ilm külmem kui detsembris

Helsingis oli täna hommikul külmem kui pool aastat tagasi detsembris. Detsembri algul oli Helsingis sooja 7 kraadi. Täna hommikul mõõdeti 6 kraadi sooja. Lisaks jahedale ilmale sadas rahet ja lörtsi.

Sellist pilti nagu ülal nägi täna Helsingis lehelugeja Eija Ranta, vahendab Helsingin Sanomat. Algul sadas vihma, siis hakkas tulema rahet. Ilm tundub tuule tõttu veel jahedam.

Külm juunikuu pole Lõuna-Soomes enam haruldus. Viimati oli väga jahe suve algus 2012. aastal. Veel jahedam oli 1982. aasta. Vahel on nii, et sooja küll on, aga ilm tundub jahe nagu oli 1993. aastal. Aastal 2002 oli igal pool Soomes soe, välja arvatud Helsingis.

Juba homme peaks Helsingis minema ilm soojemaks, sooja tuleb 14-15 kraadi ja jahe õhumass liigub ida poole. Helsingis muudab ilma jahedamaks külm meretuul, aga sisemaal nagu Espoos ja Vantaal võib olla veelgi soojem. Meteoroloogide väitel on lootus, et pärast homset läheb ilm soojemaks.

Tätä on kesäkuu Helsingissä: maa valkoisena ja ulkona kylmempää kuin joulukuussa 2016

Helsingissä oli perjantaiaamuna hieman kylmempi ilma kuin puoli vuotta sitten joulukuussa. Joulukuun viidentenä päivänä lähes puoli vuotta sitten lämpötila nousi Helsingissä lähes seitsemään asteeseen. Perjantaiaamuna Helsingin Kaisaniemessä mitattiin kuuden asteen lämpötila. Kylmä ilma ja kesäkuu saivat aikaan raekuuroja pääkaupunkiseudulla. Sellaista todisti torstaina iltapäivällä Lahden moottoritiellä Vantaan Hakunilan kohdalla HS:n lukija Eija Ranta.

Kommentaarid
(Külastatud 12,621 korda, 2 külastust täna)