Mida ostab soomlane jahedal suvel?

Suvi on jahedapoolne ja seetõttu jäävad ventilaatorid, aiatarvikud ja sooja ilma rõivad poodidesse seisma. Soomlane ostab jahedal suvel põhiliselt filme, lõunamaareise, käsitöövahendeid ja jäätise perepakendeid.

Kõige rohkem on praegu lööki reisifirmadel. Odavaid viimase hetke pakkumisi pole tänavu üldse olnud, vahendab Yle. Reisid on läinud nagu vesi kuumale kerisele. Kui praegu on veel soov soojale maale pääseda, siis on ainult kaks võimalust: kas leida ise sõidupilet või broneerida reis kõige varem kooli alguse ajaks augusti keskpaigaks. Kõik varasemad reisid on välja müüdud. Praegu broneeritakse aktiivselt juba talviseid reise.

Jäätise puhul ei osteta külmal suvel üksikuid pulgajäätisi või tuutusid, vaid suuri perepakendeid kodus söömiseks.

Sooja ilma rõivad on jäänud Soomes kauplustesse seisma. Neid on hakatud juba alla hindama, seetõttu tasub soojamaareisile minnes osta omale rõivad kaasa Soomest. Kauplused peavad oma suvekollektsioonid panema soodusmüüki hiljemalt juuli keskpaigaks, et hakata augusti algul ruumi tegema koolimineku tarvete jaoks.

Endisest rohkem ostetakse tänavu Soomes käsitöötarbeid. Filme on samuti ostetud rohkem kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
(Külastatud 188 korda, 1 külastust täna)