Leetrid on jõudnud Soome, nakatunuid võib olla 140

Savonlinna keskhaiglas raviti jaanipühade ajal leetritesse haigestunud itaalia meest. Temaga koos viibis samas laagris kokku 140 inimest, kes võivad olla nakatunud.

Mees saabus haiglasse möödunud nädala neljapäeva õhtul. Mees oli enne seda Punkaharju laagris, kus oli samaaegselt 140 inimest. Nüüd uuritakse temaga koos olnud inimesi, kas nad on vaktsineeritud MPR vaktsiiniga, vahendab Iltalehti.

MPR vaktsiin kaitseb leetrite, mumpsi ja punetiste vastu.

Leetrid levivad väljahingatava õhu kaudu. Euroopat on tabanud leetriepideemia neis piirkondades, kus inimesi pole vaktsineeritud. Soomes on MPR-haigusi esinenud peale 1990ndaid aastaid vaid üksikutel juhtudel.

Savonlinna linn, Soome

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 970 korda, 1 külastust täna)