Lahti vastuvõtukeskuses suri varjupaigataotleja

Käesoleval nädalal suri Lahtis asuvas Hennala vastuvõtukeskuses varjupaigataotleja.

Iraagist pärit varjupaigataotleja suri teisipäeva ja kolmapäeva vahelisel ööl raske haiguse tagajärjel. Lähedaste väitel ei saanud mees piisavalt ravi, vahendab Etelä-Suomen Sanomat.

Mehe surma põhjustas asjaolu, et tema varjupaiga taotlemise protsess oli pooleli. Kui ta oleks saanud varjupaiga, oleks saanud tema Wilsoni tõbe ravima hakata. Lähedaste väitel ei saanud mees ravi alates möödunud aasta juulist kuni tänavu jaanuarini. Mehe maksast ei võetud toona proovi, mis oleks aidanud ravi alustada. Ravi katkemine põhjustas haiguse ägenemise ja hiljem ei saanud olukorda enam parandada.

Päijät-Häme keskhaigla juhataja Juhani Sand ütles, et patsiendi heaks tehti kõik mis võimalik.

Surnud iraaklase lähedased rääkisid, et mees tahtis Iraaki tagasi pääseda ja oli lõpuks juba keeldunud ravist. Lend oleks läinud teisipäeval, aga kehva olukorra tõttu ei saanud meest kaasa võtta. Nüüd proovivad mehe Soomes elavad tuttavad ja Iraagis elav ema surnukeha kodumaale toimetada. Islami õpetuse järgi tuleb surnud võimalikult ruttu maha matta. Migratsiooniamet on keeldunud surnukeha transporti hüvitamisest. Elusalt oleks ta tasuta kohale viidud.

Iraagi suursaatkond on valmis tasuma osa kuludest, aga see ei kata kogu summat.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2376689

Kommentaarid
(Külastatud 354 korda, 1 külastust täna)