KUUM: Soome lõunarannikul käivitus suuroperatsioon, kaasatud sõjavägi

Soome lõunarannikul Pyhtää vallas Lököre neemel käivitati täna päeval laiaulatuslik operatsioon, kus lisaks piirivalvele ja politseile osalesid sõjaväelased. Otsiti kaatriga randa sõitnud ja metsa pagenud kahte-kolme meest.

Sündmused arenesid täna vaikses mereäärses Pyhtää vallas nagu action-filmis. Kõigepealt kihutas kiire hooga randa kaater, selle järel piirivalvepaat. Kohaliku Cafe Sagita juhataja Toni Reingoldt ütles, et mehed kihutasid alumiiniumist kaatriga randa, nende järel piirivalve kummipaat. Randa jõudes põgenesid mehed metsa, vahendab Kymen Sanomat.

Siis tuli järel veel hulgaliselt piirivalve paate ja helikoptereid. Kaitseväe kopter ja politsei olid samuti kaasatud.

Piirivalve esindaja tuli kohale ja andis korralduse, et kõik püsiks omal kohal ja ütles, et ala on suletud. Öeldi ka seda, et piirkonnas viibib relvastatud kurjategija.

Hiljem selgus, et taga aetavad mehed olid murdnud Haminas Hylksaaris ühte suvilasse ning varastanud sealt relvakapi. Samuti oli mehed varastanud kaks paati, üks paatidest oli leitud päeval Vilniemist.

Piirivalve leidis teise paadi Kotka ligidalt, aga seal sees olnud kolm meest pääsesid paadiga põgenema. Mehed randusid Lököres ja põgenesid sealt metsa.

Kella 19 ajal õhtul saadi mehed lõpuks kätte. Tegemist oli 20ndates eluaastates soome meestega, kes olid varastanud Haminast paadi, mis leiti põletatuna päeval kell 13.30 Hylksaaris. Siis olid mehed tunginud Hylksaaris suvilatesse ja varastanud sealt relvakapi ning kaks paati. Üks paatidest jäeti maha Vilniemisse, teisega sõideti Lököre randa. Mehed põgenesid metsa ja saadi metsast kätte. Lisaks kolmele mehele saadi kätte veel neljas mees Vilniemist. Varastatud relvad on politsei valduses. Sama seltskonda kahtlustatakse veel enamate paatide röövimises.

Mehi ajasid taga jõustruktuuride esindajad Helsingist kuni Imatrani. Kagu-Soome politseijaoskonna kriminaalkomissar Marko Heinonen ütles, et käivitati suur operatsioon, kuna tegemist oli tõsise kuriteoga.

Kommentaarid
(Külastatud 360 korda, 1 külastust täna)