Helsingi politsei: meeleavaldusi enam Rautatientorile ei lasta

Kuigi rahvusmeelsed on lubanud meeleavaldustega Helsingi kesklinnas jätkata, kinnitab Helsingi politsei, et selliseid meeleavaldusi enam Rautatientorile ei lasta.

„See asi enam ei jätku,” kinnitas Helsingi politseijuht Jari Taponen intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat, „kui selle seltskonnaga meelt avaldatakse, siis kujutab see teistele ohtu.”

Politsei kinnitas, et Rautatientorile on registreeritud juba kaks uut meeleavaldust. Kogunemisvabaduse põhimõte ei võimalda ennetavat tsensuuri teha, mistõttu läheneb politsei igale juhtumile individuaalselt.

Ühenduse Suomi Ensin esindajad on väitnud, et neid koheldakse ebavõrdselt võrreldes illegaalidega, kelle meeleavaldust pole laiali aetud. Taponen ütles selle peale, et politsei on kõiki osapooli kohelnud võrdselt. Tema sõnul kehtisid mõlemile samad reeglid, aga üks neid ei järginud. Nüüd on politsei võtnud Rautatientori pideva valve alla. Möödunud ööl aeti purjus inimesi ära immigrantide meeleavalduse juurest.

Viimane piisk Suomi Ensin meeleavalduse karikas oli jaaniaja nädalavahetus, mil meeleavaldajaid tuli viia arestikambrisse. Ette tuli nii möödakäijate tülitamist kui lausa kägistamist. Juhtumeid praegu uuritakse.

Eile, esmaspäeval toimunud operatsiooni käigus võttis politsei Rautatientoril kinni kokku neli inimest. Üks neist oli ühenduse Suomi Ensin üks eestvedajaid Marco de Wit, kelle puhul tuli tarvitada jõudu. De Wit palus ühe ööpäeva pikendust laagri laialisaatmisel, aga seda talle ei antud. Politsei andis eile hommikul teada, et meeleavaldus peab olema lõpetatud kella 18ks. Lisaks võttis politsei kinni veel kolm inimest, kes politsei tegevust takistasid.

Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: “Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

Suuri joukko poliiseja purki eilen värikkäiden vaiheiden jälkeen Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilta. Häädetyt mielenosoittajat aloittivat heti tiistai-iltana purun jälkeen internetissä rummutuksen, jonka mukaan he eivät aio luovuttaa. Poliisi vahvistaa, että ainakin kaksi mielenosoitusta on jo ilmoitettu järjestettävän Rautatientorilla. Häätökäskyn allekirjoittanut ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista kertoo, että vastaavanlaista mielenosoitustilannetta poliisi ei päästä Rautatientorille enää syntymään.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)