Äripäeva raadio ei alustagi juunis

Äripäeva Raadio pidi juuni algul hakkama sagedusel 92,4 MHz saateid edastama, aga eetris valitseb vaikus. Selgus, et Äripäeva Raadio ei lähe veel niipea eetrisse.

Äripäeva Kirjastuse ASi juht Igor Rõtov sõnas eetris valitsevat vaikust kommenteerides, et ettevõte on raadio osas saanud tehnilise järelvalve ametilt ajapikenduse. „Meil on lähiajal kontori kolimine ja ei taha kõiki asju korraga ülepeakaela teha,” lisas Rõtov.

Küsimusele, millal on kavas saadetega algust teha, vastas Rõtov järgmist: „Praeguse kava järgi alustaksime täisformaadis septembrist. Suve jooksul on plaanis alustada testprogrammidega. Juba praegu leiad meie veebilt suure hulga podcaste.”

Veel kuu aega tagasi kinnitas Rõtov, et saadetega tahetakse lubatud ajal ehk juunis algust teha.

Mida selle peale öelda? Tundub, et Eesti ainus soomekeelne raadio SSS-Raadio langes labase pettuse ehk nagu soomlased ütlevad huijause ohvriks. Juba tegutsevalt raadiolt võeti kevade algul sagedus 92,4 MHz konkursiga, mis ei kannatanud mingit kriitikat ja mille tulemused on kohtus vaidlustanud AS Eesti Meedia. Konkursi võitis firma, millel pole raadio tegemise kogemust, seetõttu on saadete edastamine edasi lükkunud ja miski ei garanteeri, et need saated üldse kunagi sel sagedusel eetrisse lähevad. Äripäeval puudub raadio tegemise kogemus, mistõttu läheb raadio tegemine firmale majanduslikult väga kulukaks.

Lõpptulemus on selline, et heausksed soome raadiotegijad on saanud Eestis haledalt petta. Nagu tavaliselt sellistel puhkudel, ei vastuta sellise pettuse eest mitte keegi. Eesti riigile langeb aga suur mainekahju.

Kommentaarid
(Külastatud 481 korda, 1 külastust täna)