15-aastane soomlane kohtus metsas 5 karuga

Soome noormehel, 15-aastasel Niklas Maurol õnnestus jäädvustada metsas korraga viis karu.

Niklas sattus peale uskumatule vaatepildile, kus emakaru oli metsas koos nelja pojaga, kes puude otsas turnisid, vahendab Ilta-Sanomat. Niklas märkas karusid, kui oli koos isaga Põhja-Karjalas Lieksas autoga mööda metsateed sõitmas. Karud oli tee peal, aga autot märgates kamandas ema pojad puu otsa. Mõne hetke pärast olid nii pojad kui ema kõik puu otsas. Auto oli karudest vaid paarikümne meetri kaugusel.

Koos poegadega liikuv emakaru on Soome looduses kõige ohtlikum loom. Hoiduda tuleb ema ja poegade vahele sattumast. Metsas karu kohates tuleks temast eemalduda rahulikult kõndides ja vaikselt rääkides. Hüüda või karjuda karu nähes ei tohi, kuna loom võib seda pidada väljakutseks. Puude otsa ronimine ja jooksmine karu puhul ei aita, kuna karud on inimestest paremad ronijad ja jooksjad. Kui karu inimese kätte saab, tuleks teeselda surnut. Samal ajal soovitatakse kätega kaitsta kaela ja pead.

Tavaliselt õnnestub kohtumist karuga vältida, kui metsas olles teha häält. Karud väldivad enamasti inimesega kohtumist.

15-vuotias Niklas kohtasi Lieksan metsässä viisi karhua – uskomaton näky tallentui kameraan

15-vuotias Niklas Mauro oli isänsä kyydissä autossa metsätiellä Lieksassa, kun kaksikko kohtasi yllättävän näyn viime keskiviikkona. Tien laidalla tallusteli kokonainen karhuperhe, emo ja neljä pentua. Eläinten kuvaamisesta pitävällä Maurolla oli onnekseen kamera jälleen matkassaan. Hän onnistui nopeasti nappaamaan hienoja kuvia kiipeilevistä karhuista. – Usein on kamera mukana, kun ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan, Niklas kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 1,064 korda, 1 külastust täna)