Volvo loobub esimesena diiselmootoritest

Rootsi autotootja Volvo on maailmas esimene, mis loobub diiselmootoritest.

Volvo juhataja Håkan Samuelsson on andnud lubaduse diiselmootoritest loobuda, vahendab Kauppalehti. Juhi väitel on Volvo loobunud uute diiselmootorite arendamisest.

Samuelsson ütles, et diiselmootoriga autosid ei tasu enam tulevikus toota seoses suuremate kulude ja keskkonnanõuetega. Praegu täiustatakse 2013. aastal välja töötatud diiselmootorite põlvkonda nii palju kui see on võimalik. Pärast seda lõpetab Volvo diiselmootorite tootmise. Sellega on Volvo esimene autorfirma, mis teatas diiselmootoritest loobumisest.

Samuelssoni arvates kannatab diiselmootoreid toota kuni 2023. aastani. Pärast seda keskendub Volvo elektriautodele. Volvo esimene elektriauto peaks jõudma seeriatootmisse 2019. aastal. Tesla on näidanud, et elektriautoga võib edu saavutada.

Pärast 2019. aastat kavatseb Volvo pakkuda elektriautona kõiki mudeleid. Müügile tulevad täiesti uued elektriautod, laetavad hübriidautod ja 48-voldilise elektrisüsteemiga varustatud bensiinimootoriga autod.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/volvo-luopuu-ensimmaisena-dieseleista/cbZcAkLA

Kommentaarid
(Külastatud 563 korda, 1 külastust täna)