Vaata, milline on Soome 100 aasta pärast!

Soome tehnoloogia arenduskeskus Tekes on veebi üles pannud video, kus on näha, mis suunas areneb Soome järgmise 100 aasta jooksul.

Videost tuleb välja soov olla maailmas tehnoloogia arenduse ja innovatsiooni vallas esirinnas, seda toetab kvaliteetne haridus ja teadusalane tegevus. Ühtlasi koorub välja Soome visioon olla sillaks Ida ja Lääne vahel. Selles osas on Soome poliitikud ja ettevõtjad palju tööd ära teinud, arendades koostööd kiiresti arenevate turgude Venemaa ja Hiinaga. Kokkuvõttes kasutatakse ära Soome suurepärast geograafilist asendit ja elanike loomuomast huvi uuenduste vastu. Tehnoloogia arendamine võimaldab kasvatada Soome mõju terves maailmas, juba praegu arendavad soomlased uusi tehnoloogiaid Venemaal, Soome ettevõtjad on loomas Moskva külje alla Skolkovosse uut Räniorgu.

Soomlased on Nokia langusega kaasnenud šokist üle saanud ja Soomes on märgata sarnast draivi, mis Eestis oli pärast taasiseseisvumist 1990ndate algul, aga millest pole enam palju alles jäänud. Erinevalt Soomest on Eesti poliitikutel õnnestunud kogukonnad omavahel tülli ajada ja Eesti kiire areng on kustunud riigisisestesse kogukondade-vahelistesse tülidesse, millest ainsa väljapääsuna nähakse sõda suure naaberriigiga. Erinevalt Eestist on Soome kogu maailmale avatud ja vaatab maailma uudishimuliku lapse silmadega.

Kommentaarid
(Külastatud 380 korda, 1 külastust täna)