Üha rohkem soomlasi saab töövõimetuse masenduse tõttu

Soomes saab üha rohkem inimesi masenduse tõttu töövõimetuse, mis läheb riigile maksma üle miljardi euro aastas.

Varem vähenes igal aastal töövõimetuspensionäride hulk, aga viiastel aastatel on langus seisma jäänud. Ärevaks teeb see, et möödunud aastal kasvas vaimse tervise, peamiselt masendusega seotud töövõimetuste hulk, vahendab Iltalehti.

Möödunud 2016. aastal olid pooled töövõimetused Soomes seotud vaimse tervisega.

Praegu 48-aastane Ritva jäi masenduse tõttu ajutise töövõimetuspensioni peale 43-aastaselt. Ta ise ütleb, et parema raviga oleks saanud ta töövõimet parandada. Ta küll proovis mõnes kohas töötada, aga see ei õnnestunud. Nüüd määrati talle 48-aastaselt püsiv töövõimetus. Niipea, kui talle pension määrati, lõppes ka masenduse ravi.

Nüüd tegutseb Ritva vabatahtlikuna. Ent ta tunneb, et on ühiskonna jaoks lootusetu juhtum.

Kommentaarid
(Külastatud 215 korda, 1 külastust täna)