Tampere mees pidas 10 aastat salaja kahte naist

Tampere mees pidas 10 aastat salaja kahte naist. Ent see, et asi avalikuks tuli, oli kuritegu.

Nimelt oli Tamperes haiglaõena töötanud naine kuritarvitanud oma ametiseisundit ja nuhkinud teise naise järele, vahendab Aamulehti.

Nuhkimise ohvriks langenud naine rääkis Pirkanmaa kohtus, et tema meessõber oli talle rääkinud oma kaksikelust. Teine naine oli haiglaõde, kes hakkas 2015. aastal oma rivaalile helistama ja sõnumeid saatma. Seejuures tulid sõnumid salastatud numbrile, mille ohver oli andnud ainult oma arstile ja emale. Salastatud numbrile saadeti sõnumeid teiselt salastatud numbrilt. Sõnumeid tuli mitukümmend ja seal oli viidatud „teisele naisele”.

Haiglaõde rääkis kohtus, et oli hakanud mehega käima 2005. aastal ja teisest naisest sai ta teada alles 2015. aastal.

Haiglaõde süüdistati kohtus ametisaladuse pidamise kohustuse rikkumises, isikuandmete registriga seotud kuriteos ja sõnumirahu rikkumises. Haiglaõde tunnistas üles, et oli vaadanud nii oma rivaali kui tema ema isiklikke andmeid, aga väitis, et ei kasutanud neid enda huvides ära.

Kohus siiski leidis, et ametisaladuse pidamise kohustust oli nuhkimisega rikutud. Kohus tugines asjaolule, et sõnumid hakkasid tulema vahetult pärast seda, kui patsiendi andmeid oli registrist vaadatud. Kohus mõistis haiglaõele trahvi 50 päevamäära ulatuses, millest tuleb maksta 1550 eurot.

Nuhkimise ohvriks langenud naine nõudis, et makstaks kinni ka tema psühholoogikulud. Naine ei tahtnud tuua aga psühholoogi kohta tõendeid, kuna ei tahtnud, et haiglaõde sellest teada saab.

Kohus ei rahuldanud psühholoogi kulude katmist, kuna ei selgunud, kui suur osa probleemidest oli seotud nuhkimise ja sellega, et mees oli elanud kaksikelu. Kohus mõistis kannatanu kasuks siiski välja 300 eurot.

Mies eli 10 vuotta salaa kahden naisen kanssa – Kun kaksoiselämä paljastui naisille, tapahtui rikos – Aamulehti

Tuomas Rimpiläinen Aamulehti Tampereella sairaanhoitajana työskentelevä nainen käytti virka-asemaansa hyväkseen ja kaiveli toisen naisen tietoja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin järjestelmistä. Naisen toiminnan taustalla oli kaksoiselämää viettänyt mies. Urkinnan uhriksi joutunut nainen kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa, että hänen miesystävänsä oli kertonut elävänsä kaksoiselämää. Miehen toinen nainen oli tamperelainen sairaanhoitaja. Huhtikuussa 2015 sairaanhoitaja alkoi soitella asianomistajalle ja lähettää tälle tekstiviestejä.

Kommentaarid
(Külastatud 329 korda, 1 külastust täna)