Soome võtab 5G mobiilside kasutusele 2019. aastal

Soomes võetakse järgmise põlvkonna 5G mobiilside kasutusele juba 2019. aastal.

Uue põlvkonna mobiilside võimaldab võtta kasutusele uusi teenuseid ja laiendada ettevõtete võimalusi. Soome valitsus tahab 5G arendamisel olla maailmas esirinnas, edastas transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner.

Berner ütles, et mobiilside eeldab tavaliste valgusoptiliste kaabelvõrkude arendamist ja selles osas on kavas riigil senisest rohkem panustada.

Uue põlvkonna 5G mobiilside töötab sagedusalas 3400-3800 MHz ja Soomes saaks selle kasutusele võtta 2019. aastal. Sageduse kasutusõigused saab välja jagada 2018. aastal. Laiemalt võetakse 5G võrgusd maailmas kasutusele 2020. aastal.

Uue põlvkonna 5G mobiilside pakub laiemaid võimalusi. Kujutis: Euroopa Komisjon
Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)