Soome ringhäälingust ilmus paljastav raamat Ylegate

Soome riigi ringhäälingust Yleisradio ilmus täna paljastav raamat Ylegate, kus käsitletakse võimu suhteid ajakirjandusega.

Raamatus on kirjeldatud, kuidas Yle ajakirjanikud uurisid peaminister Juha Sipilä’ga seotud teemat, mille peale ähvardas Sipilä vähendada riigipoolset toetust Ylele, vahendab Helsingin Sanomat. Raamatu keskmes on Yle juht Atte Jääskeläinen, kes on kogu võimu enda kätte koondanud.

Raamatu autorid on Ylest pärast peaministri skandaali lahkunud ajakirjanikud Salla Vuorikoski ja Jussi Eronen ning vabakutseline ajakirjanik Jarno Liski. Ajakirjanikud on pannud kirja oma arusaama sellest, mis Yles toimus 2016. aasta sügisel, kui peaminister solvus temaga soetud kaevandusfirma Terrafame teemaliste saadete peale. Peaminister võttis ühendust Yle juhi Atte Jääskeläinen’iga, kes omakorda piiras ajakirjanike tegevust.

Raamatus on välja toodud, kuidas peaministri mõjutustegevus on toimetuses tekitanud enesetsensuuri. Iga peaministriga soetud lugu pidi saama Jääskeläinenilt heakskiidu. See omakorda vähendas ajakirjanike huvi tegeleda peaministriga seotud teemadega.

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005212723.html

Kommentaarid
(Külastatud 418 korda, 1 külastust täna)