Soome naine kadus Kabulis kummalistel asjaoludel

Soome naine kadus eile Afganistani pealinnas Kabulis kummalistel asjaoludel pärast seda, kui relvastatud mehed olid tunginud külalistemajja.

Enne soomlanna röövimist olid mehed lõiganud kõri läbi turvamehel ja lasknud maha ühe sakslanna. Samas kõrval magasid veel kaks välismaalasest naist, aga neid ei puututud, vahendab tolonews.com.

Naised olid maganud teisel korrusel. Sakslannat oli tulistatud otse näkku. Soomlanna rööviti ilmselt voodist une pealt.

Politseiallikate väitel kadus soomlanna kummalistel asjaoludel. Nimelt oli lõigatud läbi ukse taga valvanud turvamehe kael. Seejärel oli tungitud tuppa, lastud maha üks ja võetud kaasa teine naine. Majas oli olnud veel kaks naist, keda ei puututud ja kelle viis hiljem politsei minema.

Naabrid rääkisid, et mingeid laske nad ei kuulnud. Võõrastemaja elanikud oli lahkunud igal hommikul ja tulnud tagasi kella 4.30 ajal pealelõunal. Naised olid kandnud traditsioonilist rõivastust ja pearätti, nad polnud relvastatud ja nad liikusid koos turvameestega.

Kokku oli majas elanud viis välismaalast, nii naised kui mehed. Naabrite väitel rääkisid nad kõik dari keelt ja olid sõbralikud. Kokku elas naabrite väitel majas kolm naist ja kaks meest. Välismaalased elasid majas juba kaks-kolm aastat. Kõik nad töötasid samas abiorganisatsioonis Operation Mercy.

Röövimised on muutunud viimasel ajal Afganistanis tavaliseks. Enamasti röövitakse Afganistani kodanikke ja nõutakse lunaraha. Viimasel ajal on röövitud ka välismaalasi. Kuus kuud tagasi rööviti tänaval kaks kohaliku Ameerika ülikooli professorit. Nende asukoht pole teada, aga arvatakse, et röövimise taga on Haqqani  võitlejate grupeering.

Residents Shocked Over Killing Of German And Her Afghan Guard | TOLOnews

Officials have confirmed that a Finnish woman who also lived in the guesthouse was kidnapped during the incident. A German woman and her Afghan security guard were killed under mysterious circumstances on Saturday night after unidentified gunmen stormed the guesthouse she had been living in in Ayoub Khan Mena, in PD7, of Kabul.

Kommentaarid
(Külastatud 381 korda, 1 külastust täna)