Soome metsas äratab imestust kõlkuv kivimürakas

Soomes Lõuna-Karjalas Ruokolahti metsas äratab matkajates imestust hiigelsuur kõlkuv kivimürakas, mida tuntakse Kummakivi nime all.

Kummakivi on jääajal kaljurahnu peale pidama jäänud rändrahn, millest varem olid teadlikud vaid kohalikud inimesed. Nüüd on info selle rahnu kohta levinud sotsiaalmeedia kaudu üle kogu maailma, vahendab Iltalehti.

Inimesi paneb imestama see, kui väike on ühendus kivi ja kalju vahel. Rändrahnu läbimõõt on 7 meetrit. Paljudes tekitab see rahn hirmu, kuna selle lähedal on tunne, et see võib ootamatult paigalt nihkuda.

Kivile on 1962. aastal paigaldatud vastav tähis ja eriline vaatamisväärsus on kivi otsas kasvav mänd.

Kumman kaa? Kummakivi kumminkin. #lähiseutumatkailua #kummakivi #sunnuntairetki #mitäjossejustnytkaatuu

A post shared by Kaisu K (@kaisukoo) on

Kummakivi – гигантский камень, балансирующий на огромном валуне посреди густого леса. Считается, что камень принесён сюда ледником, образовавшим нынешний ландшафт Финляндии. Этой природной конструкции, возможно, миллион лет. | The huge stone balancing on the big boulder with a very small footprint. It was formed by glacier about a million years ago. #Kummakivi #Finland #bigboulder #ruokolahti #finnishnature #bigrock #stone #balancingrock

A post shared by Viacheslav Pirogov (@ridergram) on

https://twitter.com/binyediyuz/status/866018884863897600

Kommentaarid
(Külastatud 1,193 korda, 1 külastust täna)