Soome Maidanit solgutatakse Helsingis edasi-tagasi

Ühenduse Suomi Ensin korraldatavat meeleavaldust Suomi Maidan solgutatakse Helsingi kesklinnas Rautatientoril edasi-tagasi.

Kui esmaspäevaks andis politsei korralduse viia meeleavaldus üle uude kohta, immigrantidele lähemale grilliputka juurde, siis nüüd täna tuli uus korraldus viia meeleavaldus kolme tunniga tagasi vana koha juurde.

Suomi Maidani üks korraldajatest Kalle Mehtonen ütles Helsingin Sanomatele, et selline asi ei kõlba kuhugi, et aega antakse ainult kolm tundi. Politseiga on läbirääkimisi pidanud Suomi Maidani üks eestvedajatest Marco de Wit, kes avaldas samuti rahulolematust.

Helsingi politsei ülemkomissar Jari Taponen ütles muutusi kommenteerides, et algul arvati, et nii soomlaste kui immigrantide meeleavaldused saavad lähestikku paremini hakkama, siis hiljem selgus, et nii see päris pole.

Jari Taponen ütles, et Rautatientoril hakkas kostma hüüdeid ja need hüüdjad polnud Suomi Ensin ühenduse liikmed.

Nii soomlaste kui immigrantide meeleavaldustel on luba jääda Rautatientorile käesoleva nädala lõpuks, mil toimub Maailmaküla festival. Möödunud nädalal otsustas Helsingi linnavalitsus, et meeleavaldused aetakse festivali ajaks väljakult minema, aga see otsus muudeti ära.

Meeleavaldused on Helsingi kesklinnas vastu pidanud juba 106 päeva ehk üks päev kauem kui kestis Talvesõda.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005227863.html

Kommentaarid
(Külastatud 287 korda, 1 külastust täna)