Soome lastevolinik: migrandid saadavad lapsi kodumaale „järgiaitamisele”

Soome saabunud migrandid soovivad oma lapsi kaitsta läänestumise eest ja saadavad neid kodumaale kultuuri õppima, hoiatab lastevolinik Tuomas Kurttila.

Lastevoliniku väitel on lastele kodumaa kultuuri õpetamise ehk „järgiaitamise” puhul tegemist üle-Euroopalise nähtusega, millele ka Soome peaks reageerima, vahendab Helsingin Sanomat.

Vanemad takistavad nõnda laste kohanemist nende elukohariigis, märgib Kurttila. Selliseid arenguid on märgata mitmetes Euroopa riikides. Soomes peaks ametkonnad aitama selliseid asju ära hoida, lisab Kurttila.

Kurttila väitel rikub lapse ärasaatmine tema huve ja õigusi. Volinik on kokku puutunud juhtumitega, kus lapsed on Soomest mitmeks aastaks ära saadetud. Ühe ärasaadetud lapse puhul ei küsitud tema arvamust. Sellise nähtuse avastamise korral tuleks teha kõik selle ärahoidmiseks.

Migrandi taustaga vanematele tuleks pakkuda vastavat selgitustööd ja nõustamist.

Lapsiasia­valtuutettu varoittaa: Maahanmuuttajat lähettävät lapsiaan synnyinmaahansa “ojentautumaan”

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mukaan Suomenkin olisi puututtava Euroopassa yleistyneeseen ilmiöön, jossa maahanmuuttajaperheet lähettävät lapsiaan vanhempien synnyinmaahan kulttuuria oppimaan eli “ojentautumaan”. Vanhemmat yrittävät näin estää lastensa länsimaistumisen ja maallistumisen, Kurttila toteaa tiedotteessa. “Ilmiö tunnistetaan monissa Euroopan maissa. Meillä Suomessa on vahvistettava viranomaisten ja järjestöjen työtä ongelman ehkäisemiseksi ja poistamiseksi”, hän sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 490 korda, 1 külastust täna)