Soome juurtega mees loobus kõigest ja on õnnelikum kui kunagi varem

Juured Soomes, pere Hispaanias, kodu pole kusagil. Kaasas ainult naine, tsikkel, mõned mündid ja kitarr. Rohkem polegi õnneks vaja – sellist elu elab juba 8 aastat Dan Storup.

Storup oli varem edukas ärimees ja tal oli palju sõpru, kes end külge kleepisid. Ent temal endal sai sellisest elust lõpuks villand, kuna rahaga käisid kaasas paljud probleemid. Elu Hispaanias muutus ahistavaks. Lõpuks ütles ta naisele, et jätab kõik sinnapaika ja läheb rändama. Naise oli ta nõus kaasa võtma. Ja naine Lola Ramon läks, vahendab Yle.

Seda kaheksa aastat tagasi tehtud otsust pole Storup veel kordagi kahetsenud. Sellisena, rahatu ja vabana tunneb ta end kõige paremini. Ilma selleta oleks tema elu olnud hoopis teistsugune – ta oleks olnud paks täissöönud vanamees, kes vaataks päevad läbi telekat, jooks õlut ja sureks maha.

Nüüd on Danil koos naisega seljataga 645 000 kilomeetrit, kolm läbisõidetud ratast ja lugematul hulgal üllatusi. Ööbimiskohad on olnud kuidas kusagil. Maikuus ööbisid nad ühe Pori mehe garaažis. Enamasti pakub peavarju kaasas olev telk. Kui ilm on kehv, siis palutakse heade inimeste juurest öömaja. Enamasti on seda ka saadud.

Kõige parem on halba ilma lihtsalt vältida. Kuivõrd paaril mingeid kohustusi ei ole, siis saavad nad oma elu sättida ilma järgi. Kuhu sõita, seda otsustatakse igal ristmikul. Kui vasemal pool sajab, sõidetakse paremale.

Terve maikuu on paar sõitnud ringi Soomes. Lisaks Porile on käidud Vaasas, Oulus ja Rovaniemis. Käesoleval nädalal käisid nad ära kohas, kus nad enda sõnul polnud sellel poolkeral veel käinud – Norras Nordkappis. Edasi sõidavad nad aga lõuna poole. Järgmisel aastal jääb Dan eelpensionile, siis pole vaja end enam pelgalt tänavamuusikat tehes elatada. Siis võetakse suund ida poole – Mongooliasse, Nepaali ja igale poole mujale, kus pole veel käidud.

Paar elab mööda ilma ringi sõites peost suhu. Päeval tänavamuusikat tehes teenitud raha eest ostetakse bensiini ja toitu. Dan tõdeb, et kuigi neil pole midagi, on nad õnnelikumad kui kunagi varem.

Dan ise on aga Soomes sündinud. Ta on huvitatud oma juurtest. Ta oli 4-aastane, kui soomlannast ema Mary Murmann ja taanlasest isa Åke Hällfors Soomest ära kolisid. Koos vanematega reisis ta ise ringi mööda maailma – põhjast lõunasse ja läänest itta. Naise võttis mees Hispaaniast ja püsis seal kohal hea mitu aastat. Ta lõi pere ja neil on kokku neli last, kellest kolm on juba Hispaaniast lahkunud. Lapsed on samuti rännupisikuga nakatunud.

Kommentaarid
(Külastatud 557 korda, 1 külastust täna)