Rootsi arendab Soomega sõjalist „strateegilist sügavust”

Rootsi arendab Soomega sõjalist „strateegilise sügavuse” kontseptsiooni, mille järgi saaksid Soome kaitsejõud taanduda Rootsi territooriumile võimalikus sõjas Venemaaga.

Kontseptsiooni tutvustati ajakirjanikele eile ja selle järgi saab Soome sõjavägi kasutada Rootsis asuvaid baase, vahendab Janes.com. Tegemist on osaga laiemast Rootsi-Soome koostöövõrgustikust, mis on loodud Põhjamaade kaitseorganisatsiooni NORDEFCO hõlma all.

Rootsi jaoks on Soome praegu kõige tähtsam sõjaline koostööpartner. Soome on kehvemas olukorras, kuna Soome asub vahetult Vene piiri ääres ja on seetõttu sõjaliselt haavatavam. Nüüd on soomlastel võimalik vajadusel taganeda Rootsi territooriumile, et jätkata sealt sõjategevust Venemaa vastu.

Gareth Jennings on Twitter

Swedish AF touts concept of ‘strategic depth’ that will allow #Finland to withdraw into #Sweden and use its bases during war with #Russia.

Kommentaarid
(Külastatud 189 korda, 1 külastust täna)