Põlev luik põhjustas Soomes maastikupõlengu

Elektriliinidesse lennanud ja seal põlema süttinud luik põhjustas Edela-Soomes Kustavis laiaulatusliku maastikupõlengu. Põlevate luikede põhjustatud põlengud on Soomes kevadeti tavalised.

Tänavu kevadel on olnud mitmeid juhtumeid, kus luik on lennanud tähelepanematusest elektriliinidesse ja põlengu põhjustanud, vahendab Turun Sanomat. Aprilli ja maikuu jooksul on sellisel põlengud olnud Forssas, Savitaipales, Hauhol, Ikaalinenis ja Virolahtis.

Viimane juhtum oli esmaspäeval Kustavis Kiparluotos, kus luik lendas otse 20 000 voldisesse õhuliini ja süttis õhus põlema. Põlev lind kukkus roostikku ja sellest puhkes 16 aari (1 aar=100 m2) suurune maastikupõleng.

Tulekahju lähedal on suvilad ja see oleks levides võinud põhjustada palju kahju. Õnneks oli üks inimene toimuvat märganud ja kiiresti abi kutsunud.

Kommentaarid
(Külastatud 344 korda, 1 külastust täna)