Peaminister Juha Sipilä saabub 10. juunil Tallinna

Soome peaminister Juha Sipilä saabub laupäeval, 10. juunil töövisiidile Tallinna. Peaminister viibib Tallinnas seoses Soome 100. aastapäevale pühendatud Soome päevaga.

Peaminister Sipilä kohtub ühtlasi Eesti peaminister Jüri Ratasega. Lisaks võtavad nii Soome kui Eesti peaministrid osa kahe riigi ametnike omavahelisest jalgpallimatšist ja külastavad ühiskontserti, edastas valitsuse pressibüroo.

Kahe riigi peaministrid arutavad omavahel riikide omavahelisi suhteid, eriti infotehnoloogia, transpordi ja energeetika valdkonnas. Lisaks on päevakorras Euroopa Liidu asjad ja rahvusvahelised küsimused. Peaministrid Sipilä ja Ratas külastavad ühtlasi Soome ja Eesti ettevõtjate seminari.

Peaministrite juhitavad jalgpallivõistkonnad osalevad Eesti ja Soome jalgpaliliitude korraldataval kohtumisel Soome-Eesti Challenge, mille eesmärk on korraldada ühel päeval 100 jalgpallivõistlust Lõuna-Soome ja Eesti staadionitel. Mängud on osa Soome 100. aastapäeva üritustest. Eesti tähistab 100. aastapäeva järgmisel aastal. Soome ja Eesti peaministrite büroode omavaheline võistlus algab kell 13.30 Šnelli staadionil aadressil Toompuiestee 24 ja see on kõigile avatud.

Peaministrid külastavad ühtlasi kell 18 algavat Soome 100. aastapäevale pühendatud kontserti Vabaduse väljakul ja ütlevad kontserdi avasõnad. Soome Eesti Instituudi korraldataval kontserdil astuvad üles Soome ja Eesti popp- ja rokkmuusikud. Tasuta kontsert on Soome 100. aastapäeva tähtsündmus Eestis.

Tallinnas toimuvate muude ürituste kohta leiab infot Soome Tallinna suursaatkonna ja Soome 100 kodulehelt.

Kommentaarid
(Külastatud 224 korda, 1 külastust täna)