OP-grupp hakkab pakkuma autode väikerenti

Soome suurim finantsgrupp, ühistupanku ühendav OP-grupp hakkab Helsingis pakkuma autode väikerenti, kus autot on võimalik mobiili kaudu rentida kasvõi minuti kaupa. Rendiauto saab võtta tänava äärest ja jätte tänavale nagu seni on toiminud jalgrattarent.

Teenuse nimi on DriveNow ja seda saab kasutada mobiiliäpi kaudu, vahendab Helsingin Sanomat. DriveNow kuulub kahe peale autofirmale BMW ja rendifirmale Sixt.

Mobiiliäpi abil saab auto broneerida, avada auto uksed ning siis saab kohe sõitma hakata. Kui sõidud tehtud, saab auto jätta mõnda avalikku parklasse.

Enam-vähem sellisel viisil tegutseb Helsingis juba paar autode renditeenust. OP-grupp tuleb turule DriveNow teenuse ja 150 autoga. Valikus on 9 eri malli BMW-d ja Mini Cooperit. Kümme autot on elektrilised.

OP ostab BMW-lt autod, kindlustab need ära ja kasutab olemasolevat DriveNow teenust. Maksmise ja teenuse kasutamise eest Soomes vastutab OP.

OP liiklus- ja terviseteenused on uus viis teenindada ettevõtte klientidest osanikke. Neist teenustest võib pikapeale kujuneda omaette äri.

OP tervisekeskuste võrgustik on laienenud üle terve Soome. Liikluse osas alustas ettevõte möödunud aasta lõpus elektriautode rentimist.

DriveNow teenus hakkas tööle täna ja autod ilmuvad tänavatele paari nädala jooksul. Tegevuspiirkond on Helsingi linn, Vantaa lennujaam, Espoo Otaniemi ja Leppävaara. Kasutamine maksab 57 senti minut. Kasutajaks registreerumine on esimesel kuul tasuta, sealt edasi 30 eurot.

Autot pole vaja tankida ega pesta, kõik kuulub minutimaksu sisse. Kindlustuse 1000-eurose omavastutuse saab alandada 350 euroni, kui maksta lisaks 1,5 eurot ühe sõidukorra kohta. Kui bensiini või elektrit napib, võib ise tankida ja saada selle eest 20 minutit tasuta lisaaega. Igas autos on tanklakaart. Muul juhul tegelevad tankimise ja laadimisega DriveNow töötajad ise.

Teenus on teistes riikides juba end õigustanud, näiteks Berliinis on kasutusel 1300 autot, ütles DriveNow Finlandi juht Timo Valtonen. Praeguses seisuga tegutseb DriveNow 11 linnas.

Helsingi linnas on teenusel sõlmitud kokkulepe elanike parkimiskohtade kasutamiseks. Kasutusel on ka muid parkimiskohti ja lennujaams eraldi tähistatud kohad.

Auto võib kasutamise ajal vahepeal seisma jätta ja siis edasi sõita. Seisuajal on tasu 30 senti minuti eest. Argipäeva öödel võib kasutusel oleva auto seisma jätta tasuta. Tulevikus saavad teenuse soomlastest kliendid kasutada teenust ka välismaal.

Aasta tagasi alustas Helsingis 30 autoga analoogne teenus GoNow. Lisaks tegutseb Ekorent, mis pakub ainult elektriautosid. Teenuse Shareit Blox Car kaudu on võimalik rendile anda oma isiklik auto. Teenus Whim ühendab sõidukaardi, autorendi ja sõidujagamisteenuse.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005205832.html

Kommentaarid
(Külastatud 448 korda, 1 külastust täna)