Nädala lõpus tuleb Soome suvesoojus

Soomes läheb ilm talvest kohe üle suveks, kui läinud nädalavahetuse miinuskraadidest kerkib õhutemperatuur eeloleval nädalavahetusel üle 20 soojakraadi.

Suvine üle 20-kraadine kuumus ehk helle jõuab Soome juba reedel, vahendab Iltalehti. See on esimene kord käesoleval aastal, kui Lõuna-Euroopa soojus Soome jõuab. Laupäeval peaks Lõuna-Soomes olema juba 25 kraadi sooja.

Hea uudis on veel see, et suvesoojus jääb Lõuna-Soome püsima päris mitmeks päevaks. Seevastu Põhja-Soomes on ilm jätkuvalt jahedapoolne, seal algab alles kevad. Lume ja lörtsiga peaks olema selleks aastaks asjad ühel pool.

Ilmatieteen laitos on Twitter

Kesäiset ilmamassat ja yli +20 lämpötilat yltävät ennusteessa maan eteläosaan. Muualla suuremmat epävarmuudet. #kesä #tulvat #muutos https://t.co/ErqFRLoTbc

Kommentaarid
(Külastatud 201 korda, 1 külastust täna)