Musträstas tegi Helsingis pesa jalgrattakorvi

Musträstas tegi Helsingis Töölös pesa jalgrattakorvi.

Helsingi linnaökoloog Kaarina Heikkonen ütles, et sellist asja pole varem ette tulnud. Muidu on musträstas selline lind, kes võib pesa teha korvidesse või autoratta peale, vahendab Helsingin Sanomat.

Musträstas on veel selle poolest tüütu külaline, et tema pesitsemine kestab nädalaid ja selle aja jooksul ei saa jalgratast kasutada. Lind haub pesal poegi umbes kaks nädalat. Pärast seda on pojad pesas veel umbes kaks nädalat.

Heikkonen ütles, et linde ei tohiks pesitsemise ajal häirida. Ta lisas, et jalgratta omanikult ei saa nõuda, et ta jalgratast ei kasutaks, aga korvi võiks ettevaatlikult jalgrattalt eemaldada.

Heikkonen märkis, et jalgrattale pesa tegemist ta varasemast ei mäleta, aga inimesed on helistanud ja küsinud, mida teha, kui lind teeb pesa auto rattale. Pärast seda on inimesed teatanud, et nad pole autot pesitsemise ajal kasutanud.

Helsingis elab musträstaid palju näiteks Keskuspuisto piirkonnas ning seal lähedal Pasilas.

Luonto alisti ihmisen Taka-Töölössä – mustarastas pesi pyöränkoriin, pyörä jää telineeseen

Helsinkiläiset polkupyörän- ja autonomistajat voivat saada lähiaikoina söpöjä, mutta kenties joidenkin mielestä epämieluisia vieraita. Pyörien koreihin tai autojen renkaiden päälle saattaa nimittäin ilmestyä mustarastaiden pesiä. Näin kävi esimerkiksi HS:n Taka-Töölössä asuvan lukijan naapurille. HS sai kuvan, jossa mustarastas oli tehnyt pesän polkupyörän tavarakoriin.

Kommentaarid
(Külastatud 785 korda, 1 külastust täna)