Mees sõitis varastatud laaduriga Lahtis sillalt alla

Mees sõitis Lahtis varastatud 20-tonnise laaduriga politsei eest põgenedes sillalt alla. Keegi peale juhi juhtunus vigastada ei saanud. Laadur kukkus ligi 10 meetri kõrguselt napilt alajaama kõrvale maha.

Asi juhtus täna kella 11 ajal hommikul Lahtis Iso-Paavolankadul, vahendab Helsingin Sanomat. Juht ei peatunud politsei peatusmismärguande peale, vaid sõitis edasi Upo sillale. Sillal sõitis laadur läbi metallpiirete teelt välja ning tegi ligi 10-meetrise õhulennu silla alla parklasse. Silla alt lähevad läbi raudtee ja maantee nr 12.

Häme politseijaoskonna kriminaalkomissar Ari Pullinen ütles, et teadaolevalt jäi laaduri sõit küllalt lühikeseks. Ettevõtte kontori aknast juhtunut pealt näinud Timo Tiusanen ütles, et laadur sõitis punase tule alt läbi ja politseiauto sõitis sel järel. Ta ise õnnetuse hetke pealt ei näinud, aga oletas, et juht sõitis teadlikult sillalt alla.

Komissar Pullineni sõnul pole teada, kas varguse motiiviks oli kasu saada või lihtsalt sõitma minna. Pullinen ei kommenteerinud seda, kas juht oli kaine või mitte.

Juht pääses õnnetusest eluga ning viidi haiglasse. Juhil oli omajagu õnne, sest samas kõrval on alajaam, mille sisse kukkumine oleks võinud kurvalt lõppeda nii juhile kui tervele Lahti linnale. Laadur kukkus parkimisplatsile, mis oli laupäevase päeva tõttu päris tühi. Argipäeval oleks võinud seal liikuda palju inimesi.

Päästeameti korrapidaja Juhamatti Listala ütles, et laadur sai kukkumise läbi kõvasti kannatada. Laadurist voolas välja palju vedelikke, mille valgumise kanalisatsiooni suutsid päästjad ära hoida.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005229487.html

Kommentaarid
(Külastatud 4,567 korda, 1 külastust täna)