Lavrov: Soome võitis 2:1

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna Porvoos ajakirjanike küsimustele vastates, et Soome võitis 2:1. Ta pidas silmas seda, et Soome ajakirjanikud said talle pressikonverentsil esitada kaks, aga Vene omad ainult ühe küsimuse.

Lavrov kohtus täna Soome ametivenna Timo Soiniga, kellega arutati muu hulgas Ukraina kriisiga seonduvat. Lavrovilt küsiti pärast seda Vene ja USA presidentide kohumise kohta, mille peale Lavrov ütles, et kui USA pool nõus on, võiks see kohtumine toimuda Helsingis. Ent asja kohta pole veel tehtud mingeid täpsemaid plaane.

Ühtlasi ütles Lavrov, et Venemaad on alusetult süüdistatud sekkumises USA ja teiste riikide valimiskampaaniasse. Lavrov ütles, et USA endine president Barack Obama viljeles russofoobiat ning rikkus ära riikidevahelised suhted. Tema väitel on Venemaad süüdistatud USA, Prantsusmaa, Suurbritannia ja viimasel ajal ka Rootsi poliitikasse sekkumises. Ent neil süüdistustel puuduvad tõestused ja faktid, ütles Lavrov.

Lõpuks ütles Lavrov, et Soome võitis 2:1 ning naeratas. Ta pidas silmas asjaolu, et Soome ajakirjanikud said küsida kaks, aga Vene omad ainult ühe küsimuse.

Lavrov kohtub ka Soome presidendi Sauli Niinistöga.

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)