Länsimetro teine etapp hilineb

Helsingi Länsimetro teine etapp Matinkylä-Kivenlahti, mis pidi valmima 2020. aastaks, jääb samuti hiljaks.

Teine osa valmib alles järgmisel kümnendil, ütles Länsimetro Oy juht Ville Saksi väljaandele Länsiväylä. Saksi sõnul on ka esimese osa katsetused veninud, mistõttu lükkub edasi ka esimese osa avamine. Katsetustele on kulunud rohkem aega kui algselt planeeriti.

Kuivõrd Länsimetro esimese osa ehitus läks planeeritust mitusada miljonit eurot kallimaks, on läbi vaadatud ka teise etapi hankemenetlus. Espoo volikogu poolt 2012. aastal kinnitatud eelarve järgi oli Länsimetro teise etapi maksumus 767 miljonit eurot. Praegu on summa kerkinud juba 801 miljonini. Maksumus sõltub sellest, kui luksuslikud saavad olema metroojaamad.

Länsimetro teise etapi metrootunneli ehitus algas 2014. aastal. Siis planeeriti, et teine etapp saab valmis 2020. aastal. Tunnelite pikkus on 7 km. Teise etapiga valmib viis jaama: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Soome valitsus katab maksumusest 30%, ülejäänu tuleb Espoo linnalt.

Kommentaarid
(Külastatud 341 korda, 1 külastust täna)