KUUM: Meeleavaldajad aetakse Helsingi kesklinnast minema

Helsingi linn on otsustanud meeleavaldajad alates esmaspäevast, 22. maist kesklinnast Rautatientorilt minema ajada. Lahkuma peavad nii varjupaiga taotlejad kui nende vastased.

Praegu avaldab Rautatientoril meelt kaks leeri – üks on sundväljasaatmiste vastane immigrantide meeleavaldus Oikeus elää (Õigus elada) ja teine ühenduse Suomi Ensin (Soome enne) korraldatud Suomi Maidan (Soome Maidan), mis on suunatud illegaalse massi-immigratsiooni vastu.

Kui esialgu oli jutt, et lahkuma peavad ainult Suomi Maidani esindajad, siis nüüd on tehtud otsus, et lahkuma peavad kõik meeleavaldajad. Helsingi linn tahab teha kesklinna puhtaks suvesündmuste jaoks, vahendab Helsingin Sanomat.

Meeleavaldajad on Helsingi kesklinnas väljas olnud alates reedest, 10. veebruarist. Esimese nädala olid immigrantidest meeleavaldajad kaasaegse kunsti muuseumi Kiasma ees ja nende vastased Lasipalatsi kõrval. Politsei ajas meeleavaldajad alates 16. veebruarist Rautatientorile.

Helsingi linnavalitsus tegi oma otsuse teatavaks täna, neljapäeva hommikul. Linnavalitsuse info kohaselt on Rautatientori hõivatud terve suve eri sündmuste tarbeks. Väljaku rendilepingud on tehtud juba enne meeleavaldusi, mistõttu peab linn neist lepetest kinni, põhjendas linna otsust linna ehitusameti vastava ala osakonnajuhataja Timo Korhonen.

Kommentaarid
(Külastatud 191 korda, 1 külastust täna)