KUUM: Helsingist pandi teele järjekordne lennukitäis afgaane

Eile õhtul pandi Helsingi Vantaa lennuväljalt Kabuli poole teele järjekordne, arvult neljas lennukitäis afgaane.

Teadaolevalt oli lennukis 20 afgaani, sealhulgas üks pere nelja lapsega.

Üks välja saadetud afgaanidest oli Noor, kes on abielus soomlanna Mariga, vahendab demofi.blogspot.com. Mari ütles, et tal polnud võimalik oma mehega isegi rääkida, kuna mehelt võeti ära telefon. Mari on võimude käitumise üle üllatunud, kuna mehe varjupaiga taotluse asjas pidi tulema otsus 24. mail. Naine ei saa aru, miks seda otsust ära ei oodatud.

Mari abikaasal õnnestus pääseda eelmisest väljasaatmisest, mis toimus 3. aprillil. Pärast seda esitas mees uue varjupaiga taotluse, kus olid parandatud varasemad vead. Migratsiooniamet tegi ühe päevaga uue otsuse ja kohus lükkas kaebuse tagasi.

Soomlanna Mari ei saa aru, kuidas Soome on muutunud riigiks, mis saadab inimesi välja eluohtlikesse piirkondadesse. Abikaasa peab end nüüd Kabulis varjama.

Immigrantide meeleavaldusel Helsingi kesklinnas täitub 20. mail 100 päeva.

 

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)