Helsingis takistas raudteele eksinud luik rongiliiklust

Arvatavalt vigastuse tõttu raudteele eksinud luik takistas täna Helsingi kesklinnas rongiliiklust.

Lind istus raudteel Linnunlaulu piirkonnas veidi enne kella kahte päeval, vahendab Helsingin Sanomat. Rongid pidid seetõttu varuradasid pidi ringi sõitma. Seetõttu on olnud rongiliikluses hilinemisi, ütles raudteefirma VR transpordijuht Timo Vanhanen.

Luik raudteel suurte rongide vahel Helsingis. Kujutis: HS

Luik oli mingil põhjusel vigastatud. Ta ei saanud iseseisvalt liikuda, mistõttu kutsuti kohale loomapäästjad.

Seoses erakordselt külma ilmaga käituvad linnud ja loomad tavapäratult. Näiteks märgati Järvenpääl raudteel pardiperet, kes sealt ära päästeti.

Joutsen pakotti junat poikkeusreiteille Helsingissä – “Kaikenlaista kevät tuo tullessaan, kun linnutkin ovat vähän ihmeissään”

Raiteille eksynyt joutsen hidasti junaliikennettä Helsingin päärautatieaseman tuntumassa torstaina alkuiltapäivästä. Lintu istuskeli rata-alueella, sopivasti vielä Linnunlaulun alueen kohdalla hieman ennen kello kahta. Junat joutuivat kiertämään kohdan poikkeusraiteita pitkin. “Ei se varsinaisesti liikennettä pysäyttänyt, mutta on aiheuttanut myöhästymisiä”, kertoo kuljetuspäällikkö Timo Vanhanen VR:n operaatiokeskuksesta. Vanhasen tietojen mukaan joutsen on jollain tapaa loukkaantunut.

Kommentaarid
(Külastatud 366 korda, 1 külastust täna)