Helsingi maidani korraldajad ei taha lahkuda

Ligi kolm kuud, tänase seisuga 90 päeva Helsingi kesklinnas vastu pidanud massiimmigratsiooni vastu meelt avaldavad Suomi-Maidani esindajad ei taha lahkuda, arvestades seda, et samal platsil meelt avaldavad migrandid saavad jääda.

„On vale, kui üks saab jääda ja teine peab lahkuma,” ütles ajalehele Helsingin Sanomat meeleavaldust korraldava ühenduse Suomi Ensin liige Erik. Tema sõnul viiakse meeleavaldus vajadusel mujale, aga täpset asukohta ta ei öelnud.

Suomi-Maidan tahetakse Helsingi kesklinna Rautatientorilt minema ajada seoses 27-28. mail toimuva Maailmaküla festivaliga. Maailmaküla festival on selle veebikülje info kohaselt Soome suurim multikultuurne ettevõtmine.

Erik ütles, et tema ja kaaslased avaldavad meelt seetõttu, et väljaku teises otsas on laagri püsti pannud illegaalselt maal viibivad immigrandid. Tema väitel peaks Soomes seadused kõigile ühtemoodi kehtima.

Väljaku teises otsas asuva migrantide meeleavaldus Oikeus elää tohib praeguse seisuga alles jääda, kuna ei sega Maailmaküla festivali korraldajaid.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005203736.html

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)