Helsingi linn keeldub tühjendamast Suomi Ensin meeleavalduse juures prügikaste

Helsingi linn keeldub juba mitu päeva tühjendamast kesklinnas Rautatientoril asuva ühenduse Suomi Ensin meeleavaldajate laagri Suomi-Maidan juures prügikaste.

Asi sai alguse ülemöödunud nädalal, kui Helsingi linna ehitusteenuste ettevõtte Stara töötajad ärritusid selle peale, et nende tegevust filmiti. Ühtlasi polnud nad rahul sellega, et Suomi Ensin meeleavaldajad olid osa asju pannud muru peale. Pärast seda olevat Stara töötajaid ähvardatud. Helsingi linn jättis seepeale üldse prügikastid tühjendamata, vahendab Helsingin Sanomat.

Stara töödejuhataja Jari Lehtonen ütles, et ettevõtte töötajaid on ähvardatud elektronposti teel. Kuivõrd Stara töötajad tunnevad end ohustatuna, siis prügikaste nad enam selles piirkonnas ei tühjenda.

Suomi Ensin meeleavaldajate väitel käitusid agressiivselt hoopis Stara töötajad ja meeleavaldajad pole neid ähvardanud. Firma töötaja käitus agressiivselt ja sõimas, pärast seda pole seda ala enam puhastatud, rääkis Suomi Ensin aktivist Toni.

Viimastel päevadel on Suomi-Maidani laagri korraldajad ise ümbrust koristanud.

Varem on Aleksis Kivi ausammas pälvinud tähelepanu seoses samba juures elavate rottidega.

Stara töötajate tegevuse kohta on veebis üleval kaks 27. aprillil tehtud videot:

Helsinki jättää Suomi ensin -leirin ympäristön siivoamatta Rautatientorilla – “Mielenosoittajat uhkailevat ja häiritsevät työntekijöitämme”

Helsingin kaupunki ei toistaiseksi siivoa osaa Rautatientorista, koska arvioi maahanmuuton vastaisen mielenosoituksen olevan turvallisuusuhka työntekijöilleen. Uhka juontuu kaupungin mukaan pitkään jatkuneesta Suomi ensin -mielenosoituksesta Aleksis Kiven patsaalla, torin Kansallisteattterin puoleisessa päässä. Sen vieressä olevia yleisiä roskakoreja ei ole tyhjennetty muutamaan päivään. Helsingin kaupungin rakennuspalvelun Staran työnjohtaja Jari Lehtonen vahvistaa, ettei Suomi ensin -leirin vieressä olevia roskakoreja tällä hetkellä tyhjennetä.

Kommentaarid
(Külastatud 210 korda, 1 külastust täna)