Heikki loobus jahutoodetest ja piimast ning võttis alla 55 kilo

Lõuna-Soomes Järveläs elav 66-aastane pensionär Heikki muutis oma toitumist, võttis aastaga kaalus poole alla ja suudab nüüd lõuga tõmmata.

Mees räägib, et toiduvalikul oli kõige suurem roll kaalulanguse juures, vahendab Iltalehti. Meest vaevanud põlveprobleemid on kadunud.

Veel 13 kuud tagasi kaalus Heikki poole rohkem. Aastaga kaotas ta kaalus 55 kilo ja vööümbermõõt vähenes 32 cm. Kõige suurem probleem hetkel on suureks jäänud rõivad. Mees naerab, et õmblusmasin läks katki, kui ta hakkas oma riideid väiksemaks tegema.

Poole kergemana tunneb mees end väga hästi. Kord proovis ta, kuidas lisakilodega oli. Ta võttis selga 20-kilose koti ja ei jaksanud rohkem kõndida kui kilomeetri, siis tuli tagasi koju.

Ülekaaluga vaevasid meest põlveprobleemid, nüüd on need ajalugu. Nüüd teeb ta mitu korda nädalas kepikõndi ja on proovinud muudki. Näiteks suudab ta 5-6 korda lõuga tõmmata ning teha 30 kätekõverdust. Ta suudab käed maha panna ilma põlvi kõverdamata ja seda peaaegu 67-aastaselt!

Varem Heikki üldse taimetoitu ei söönud, aga nüüd on taimetoit tema põhiline toit. Varem sõi ta päevas ära terve saia ning jõi kulinal piima peale. Samuti maitsesid talle küpsised.

Nüüd on mees jahutoodetest ja piimast loobunud. Kartuli asemel eelistab ta bataati. Lisaks sööb palju kala, kana, köögivilju ning pajaroogi ja suppe. Tema lemmik on pada, kus on bataat, kana ja kaalikas.

Heikki on loobunud punasest lihast. Varem 120-kilosena sõi ta liha iga päev, nüüd haruharva. Mees imestab, et toidusedelit muutes on kadunud näljatunne toiduaegade vahepeal. Kui toiduvalik on õige, siis pole vahepeal midagi näksida vajagi. Kui nälg näpistab, sööb ta puuvilju.

Heikki räägib, et sööb kolm korda päevas: hommikul putru, lõuna ajal sooja toitu ning õhtul tumedat leiba ja kohvi. Just selline toit on talle kõige parem.

Hekki märgib, et just toidusedeli muutmine aitas tal kaalust alla võtta. Regulaarne liikumine on olnud tähtis, aga mitte peamine.

Kaalulangus on meest sedavõrd muutnud, et tuttavad ei tunne teda enam äragi. Osa lähedasi on juba mures tema kaalu pärast. Mees naerab, et naise arvates on ta juba nii kõhn, et varsti kukub kokku. Ta on üritanud kaalu tõsta, aga see enam ei õnnestu. Ta on söönud šokolaadi ja jäätist, et kaal 70 kg peale tõsta, aga kaal ei tõuse.

Kommentaarid
(Külastatud 753 korda, 1 külastust täna)