Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Portugal

Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Portugali laulja Salvador Sobral lauluga Amar Pelos Dois (armastus meile kahele), mis oli ka üks soosikutest. Ta esitas oma võidulaulu algul üksi ja siis koos oma heliloojast õe Luisaga.

Portugali jaoks oli see esimene kord võita Eurovisiooni lauluvõistlusel pärast 50 aastat osalemist.

Teisele kohale tuli Bulgaaria laulja Kristian Kostov lauluga Beautiful Mess Kaunis segadus), kolmandaks Moldova grupp SunStroke Project lauluga Hey, Mamma!, neljandaks Belgia lauljatar Blanche lauluga City Lights (Linna tuled), viiendaks Rootsi laulja Robin Bengtsson lauluga I Can’t Go On (Ma ei saa edasi) ja kuuendaks Itaalia artist Francesco Gabbani looga Occidentali’s Karma (Lääne Karma).

Portugali 27-aastane laulja Salvador Sobral ütles võitu kommenteerides, et see oli muusika võit tänapäeva maailmas, kus muusika on muutunud kiirtoiduks. „Muusika pole ilutulestik,” ütles Sabral, „muusika on tunne.”

Soomlaste eelistus oli hääletusel Portugal, järgnesid Rootsi, Itaalia, Bulgaaria, Austraalia ja Moldova.

https://twitter.com/TheShadyFacts/status/863548969133191168

Kommentaarid
(Külastatud 528 korda, 1 külastust täna)