Eesti loomapiinamise juhtum jõudis Soome ajakirjandusse

Eestis avalikkust šokeerinud Lehtse loomapiinamise juhtum, kus naine nööri otsas haiget koera järele vedas, jõudis otsaga Soome ajakirjandusse, kui sellest kirjutas Iltalehti.

Iltalehti on pannud loo juures avaldatud videole märke, et see pole nõrganärvilistele.

Iltalehti märgib, et selleks ei pea olema loomaarst, et aru saada, et loom on eriti halvas olukorras. Video avalikustas Eesti Loomakaitse Liidu juht Heiki Valner.

Valner ütles Iltalehtile, et Lehtse inimesed võtsid temaga ühendust juba 6 nädalat tagasi. Naine oli pidanud koeri juba aastaid ja kohelnud neid halvasti. Lehtse inimesed olid asja kohta teatanud politseisse ja mujale, aga midagi ei muutunud. Loomakaitse liidu esindajad läksid kohale ja tegid samuti avalduse politseile, aga midagi ei juhtunud. Seejärel otsustati asi avalikustada meedias. Pärast seda hakkas asi ka politseid huvitama ja naiselt võeti koer ära.

Praegu on koer turvakodus. Segatõugu emane koer on 4,5-aastane. Koera nimi on Hallike. Koerale on antud esmaabi ning tehtud vajalikud uuringud. Üks on selge, koer on söödetud liiga paksuks. Samas pole asi lootusetu ja koer võib terveneda.

Lehtse naisel on varem surnud juba kaks koera. Üks suri rongis ja teine kodus, kust see leiti mitu nädalat hiljem. Eestis imestatakse nüüd, kuidas naine sai nii kaua loomade väärkohtlemist jätkata ning miks ametivõimud reageerisid alles pärast teema tõstatamist meedias.

Valner märkis, et ta on loomakaitse tööd teinud 10 aastat ja kogenud, et politsei ei taha loomadega tegeleda. Valla sotsiaaltöötaja arvas, et naisel peaks olema koer, kes teda rahustab. Valneri arvates aga peaks naisele kehtestama loomapidamise keeld. Valneri sõnul vajab ka naine teatud abi. Valner lisas, et kui naine peaks uue koera hankima, siis lubasid naabrid sellest kohe teada anda.

Kommentaarid
(Külastatud 1,110 korda, 1 külastust täna)