Eduskunta kaitsekomisjoni esimees Eesti abistamise kohta: Soome hoidub konfliktist

Eile avaldas Iltalehti pika ja põhjaliku artikli selle kohta, kuidas Soomes on tõusnud tüli ühelt poolt parlamendi Eduskunta liikmete ja teiselt poolt presidendi ja valitsuse vahel seoses Eestile abi andmisega võimaliku sõjalise konflikti korral. Artiklis on märgitud, et Eduskunta kaitsekomisjon on abi andmisele vastu, aga valitsus ja president on abi andmise poolt. Jutt käib sellest, et Soome sadamaid ja lennuvälju antaks kasutada Eestile appi tõttavatele NATO väeüksustele.

Pärast artikli ilmumist teatasid aga osapooled, et mingeid erimeelsusi pole ja kõik on ühel meelel. Seda, mis see üksmeel on, välja ei öeldud. Eduskunta kaitsekomisjoni esimees Ilkka Kanerva ütles aga eile õhtul välja, et kõik on ühel meelel, et Soome hoidub konfliktist.

Ühtlasi kinnitab Kanerva, et selles osas pole parlamendi liikmete ja presidendi vahel mingeid erimeelsusi. Samas peab Kanerva võimalikuks, et kuluaarides on väljendatud mitmesuguseid arvamusi. Aga see ei tähenda mingit põhimõttelist vastuolu.

Küll aga peab Kanerva väitel valmis olema selleks, et Soome ei saa sõjalise konflikti korral jääda kõrvalvaatajaks.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005200021.html?utm_medium=social&utm_content=ios.is.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=tweet-share

Kommentaarid
(Külastatud 322 korda, 1 külastust täna)