Uus info Stockholmi ründaja kohta: tarvitas narkootikume, oli Usbekimaal tagaotsitav, ei teadnud islamist midagi

Stockholmi ründaja Rahmat Akilovi kohta koguneb kogu aeg lisainfot. Nüüd on selgunud, et mees tarvitas narkootikume, oli Usbekimaal tagaotsitav ja ei teadnud islamist eriti midagi. Ta polevat osanud isegi korralikult palvetada, vahendab Aftonbladet.

Akilov taotles 2014. aastal Rootsis elamisluba. Mehe kohta on veel teada, et ta olevat tahtnud minna 2015. aastal Türgi kaudu Süüriasse isis-e võitlejaks, aga ta saadeti piirilt tagasi Rootsi. Usbekimaal oli mees tagaotsitav alates tänavu veebruarist seoses usulise äärmuslusega seotud kuritegudega. Tegemist oli äärmuslike materjalide levitamisega ning seotusega äärmuslike organisatsioonidega.

Kaks nädalat enne rünnakut oli mees külastanud üht põrandaalust mošeed Stockholmis ja kohtunud seal isis-ega seotud inimestega.

Akilov kasvas üles Samarkandi linnas ja töötas keevitajana. Ta on lahutatud ja tal on neli last.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rxpm8/uppgifter-akilov-forsokte-ansluta-sig-till-is-i-syrien

Kommentaarid
(Külastatud 460 korda, 1 külastust täna)