Usbekistan hoiatas lääneriike Stockholmi terroristi eest

Usbekistani valitsus väidab, et hoiatas partnereid läänes Stockholmis terrorirünnaku korraldanud Rahmat Akilovi eest.

Usbeki välisminister Abdulaziz Kamilov ütles, et Usbeki valitsus saatis ühe lääneriigi kaudu Rootsi järelpärimise Akilovi kohta. Usbeki valitsusele oli nimelt teada Akilovi seotus Isis-ega, vahendab Sky News.

Kamilov ütles ka seda, et Isis värbas Akilovi pärast seda, kui ta läks Usbekimaalt Rootsi elama 2014. aastal. Minister ei öelnud, millisele riigile info Akilovi kohta edastati, Rootsi valitsus pole seda infot kommenteerinud.

Usbeki julgeolekuallikas on varem öelnud, et Akilov peeti Türgi-Süüria piiril kinni 2015. aastal ja saadeti tagasi Rootsi.

Rootsi julgeolekuallikad on varem öelnud, et Akilov tundis Isise suhtes sümpaatiat, aga meest ei peetud ohtlikuks.

Reuters World on Twitter

Uzbekistan says had warned West about Stockholm attack suspect https://t.co/B1s0vms7FB

West ‘warned’ about Stockholm truck suspect

Uzbekistan has revealed the Stockholm terror suspect was linked to Islamic State and that it had warned “Western partners” about him before the attack. The country’s foreign minister said information about a probe into Rakhmat Akilov was passed to Sweden via another Western nation.

Kommentaarid
(Külastatud 207 korda, 1 külastust täna)