Üllatav teave led-lampide kohta: need ei lähe läbi

Led-lampide kohta on tulnud üllatav teave: nad ei läinud läbi isegi kuus aastat kestnud testi jooksul. Led-lambid kannatavad välja üle miljoni sisselülitamise ja säilitavad selle aja jooksul oma erksuse.

Saksa sõltumatu testimisasutus Stiftung Warentest alustas led-lampide testimisega 2011. ja 2013. aastal. Lampe on sisse ja välja lülitatud ja sellest ajast peale pole lambid näidanud väsimuse märke. Testimisasutuse eesmärk oli järgi kontrollida, kas lambid kannatavad välja lubatud 15 000 või 30 000 kasutustundi. Lubatud aeg sai läbi, aga lambid on ikka nagu uued, vahendab Yle. Lambid on välja kannatanud juba 45 000 kasutustundi ja nende erksus on jätkuvalt nagu uutel lampidel või vähemalt 80% juures.

Erksuse osas ületavad led-lambid mäekõrguselt kõiki teisi säästulampe. Ülejäänute erksus väheneb juba 6000 kasutustunni järel. Mõned muud säästupirnid ei pidanud testis vastu isegi 6000 kasutustundi.

Vanematest testlampidest olid parimad Osrami ja Philipsi lambid. Lampide kestvusest saab aimu, kui arvestada, et aastas on 8760 tundi.

Alates 2011. aastast on led-lambid kõvasti edasi arenenud. Led-lampe müüakse eri värvides ja eri soojusastmetes. Led-lambid taluvad ka hästi külma ja on võimalik, et külm pikendab veelgi led-lampide eluiga.

Led-lampide põhiline probleem on selles, et tarbijad eelistavad vanade lampide kujulisi lampe, mis sobivad vanadesse lambipesadesse. Nende lampide halb omadus on suur kuumus. Led-lampe saab aga paigaldada igale poole, mööda mööbli pinda, seinu ja isegi seadmete sisse. Kui ledid peavad vastu niikaua kui näitavad Saksa testid, siis pole varsti vaja enam lampe vahetada.

Kommentaarid
(Külastatud 214 korda, 1 külastust täna)