Terrorirünnaku 39-aastane kahtlusalune on korralik töömees

Stockholmi terrorirünnaku 39-aastane kahtlusalune on korralik töömees, kes töötas ehitustel asbestieemaldajana.

Tegemist on vaikse ja korraliku töömehega, kelle kohta ei osanud keegi öelda, et ta on terrorist, vahendab Expressen. Möödunud aastal oli mees oma tööandjale rääkinud, et tal on kogemusi lõhkeainete kasutamisega. Mees oli näidanud tunnistust selle kohta, et tal on lõhkeainetega ümberkäimise oskused.

Tööandja väitel ei rääkinud mees hästi rootsi keelt, mistõttu oli juttu, et ta peaks parandama oma rootsi keele oskust. Mehel ei paistnud olevat mitte mingeid ekstremistlikke huvisid. Kõigile tuli tema vahistamine suure üllatusena. Tööandja rääkis, et 39-aastase mehe Facebooki konto oli täna kinni pandud.

39-åringens egna intyg visar: Är sprängexpert

På byggen i Sverige var 39-åringen känd som den tystlåtne asbestsaneraren – nu misstänks han för terroristbrott efter att ha mejat ner människor med lastbil i Stockholms city. Det finns också misstankar om att han haft en bomb i lastbilen. I en anställningsintervju i höstas uppgav 39-åringen för en byggföretagare att hade specialkunskaper för att hantera sprängämnen.

Kommentaarid
(Külastatud 212 korda, 1 külastust täna)