Tallinna laibatükeldaja ei ilmunud Soomes vanglasse, mees võib olla relvastatud ja ohtlik

Tallinna laibatükeldajana tuntud Markus Pönkä ei ilmunud neljapäeval kokkulepitud ajal Riihimäe vanglasse karistust kandma. Politsei teatel võib mees olla relvastatud ja ohtlik.

Kohus mõistis Pönkäle 2015. aasta novembris 3 aasta ja 8 kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse, mida ta pidi minema Riihimäe vanglasse kandma neljapäeval kella 16.15 ajal, vahendab Iltalehti. Selleks ajaks mees vanglasse ei ilmunud.

Mees sai vanglakaristuse ebaseaduslike relvade omamise, pettuste ja võltsimiste eest. Ta kaebas otsuse edasi, aga kohus jättis selle muutmata. Ringkonnakohus ei pidanud tänavu märtsikuus tehtud otsuses vajalikuks Pönkät kohe vahi alla võtta.

Iltalehtile teadaolevalt pidi mees vanglasse saabuma juba nädala aega tagasi, aga siis sai ta tervise tõttu pikendust.

Pönkät süüdistati 2015. aastal ka ühe varaka inimese röövimise katses, aga seda ei suudetud kohtus ära tõestada.

Pönkä alustas oma kurjategijakarjääri ulatuslike valearvepettustega. Eestis mõisteti ta 2007. aastal 12 aastaks vangi süüdistatuna mõrvas, kui tali oli 2005. aasta detsembris oma äripartneri maha lasknud ja tükeldanud. Pönkä vabastati tingimisi Soomes vanglast 2014. aasta detsembris.

Kommentaarid
(Külastatud 381 korda, 1 külastust täna)