Niinistö: Süüria rünnakutele peab reageerima rahvusvaheline üldsus

Süüria rünnakutele peab reageerima rahvusvaheline üldsus, ütles Soome president Sauli Niinistö tänasel välkkohtumisel ajakirjanikega. Ühtlasi kordas ta oma varasemat seisukohta, et mõistab hukka 4. aprillil toimunud Süüria keemiarünnaku.

Niinistö kutsus täna hommikuks valitsuse hoones kokku erakorralise välis- ja julgeolekupoliitika komitee istungi, kus arutati eileõhtuseid USA raketirünnakuid Süürias.

Niinistö ütles olukorda kommenteerides, et USA reageeris rünnakuga keemiarelva kasutamise Süürias, lähtudes asjaolust, et keemiarelva kasutamisel oli ühendus lennuväebaasiga. „Meie peame tähtsaks, et rahvusvaheline üldsus reageerib otsustavalt,” märkis Niinistö. Tema sõnul on ÜRO-s praegu raske lahendusi leida, mistõttu on vältimatu, et reageerib rahvusvaheline üldsus.

Niinistö ütles, et ta pole rünnaku teemat veel arutanud Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Ta viitas asjaolule, et USA välisminister Rex Tillerson läheb lähiajal Moskvasse ning Süüria teema on kindlasti arutusel.

Niinistö ütles Süüria olukorda kommenteerides, et sündmuste kohta tuleb erinevaid teateid, ega peasüüdlane on Bashar al-Assad. USA ja Venemaa on reageerinud sündmustele Süürias. Venemaa on teatanud lennutegevuse koordineermise lõpetamisest USA-ga. Sündmused arenevad kiiresti.

Niinistö ütles, et ta ei näe võimalust, et konflikt laieneb Läänemerele.

Niinistö abikaasal Jenni Haukiol on täna 40. sünnipäev. President ütles, et sünnipäev sattus väga halvale päevale.

Kommentaarid
(Külastatud 188 korda, 1 külastust täna)