Stockholmi terrorist jäi enne veretööd turvakaamera pildile

Stockholmi terrorist Rahmat Akilov jäi nädal aega tagasi reedel vahetult enne veretööd ühe söögikoha turvakaamera pildile.

Ta ostis ühest Vårby linnaosa söögikohast nuusktubakat kell 12:40, paar tundi enne saatuslikku rünnakut, vahendab Aftonbladet. Tumedasse riietusse ja heledatesse tossudesse riietatud Akilov oli leti ääres kõrvaklapid kõrvas. Pealtnägijate väitel ei kuulanud ta muusikat, vaid rääkis midagi telefoni võõras keeles.

Videolt on näha, kuidas Akilov ostis nuusktubakat, pealtnägijate väitel odavat Kaliber’i marki ja läks uksest välja. Talle ukse peal vastu tulnud mees ehmatas teda, mistõttu astus ta sammu kõrvale. Tunnistajate väitel oleks ta justkui kartnud, et keegi tahab võtta temalt kotti. Rünnakus kasutatud autost leiti hiljem kotti peidetud omavalimistatud pomm. Pärast nuusktubaka ostmist läks Akilov metroosse.

Kuigi Akilovi elukoht oli sealsamas ligidal, polnud pizzakoha töötajad teda seal varem näinud. Mehe käitumine ei äratanud ka mingit kahtlust. Mitte miski ei viidanud sellele, et ta võiks paari tunni pärast veoautoga tänaval inimesi tappa.

Rünnakus hukkus neli ja sai viga 15 inimest. Üks vigastatutest viibib endiselt haigla intensiivis.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mmr4L/har-fangas-han-pa-film–fore-attacken

Kommentaarid
(Külastatud 279 korda, 1 külastust täna)