Stockholmi terrorist jäi enne veretööd turvakaamera pildile

Stockholmi terrorist Rahmat Akilov jäi nädal aega tagasi reedel vahetult enne veretööd ühe söögikoha turvakaamera pildile.

Ta ostis ühest Vårby linnaosa söögikohast nuusktubakat kell 12:40, paar tundi enne saatuslikku rünnakut, vahendab Aftonbladet. Tumedasse riietusse ja heledatesse tossudesse riietatud Akilov oli leti ääres kõrvaklapid kõrvas. Pealtnägijate väitel ei kuulanud ta muusikat, vaid rääkis midagi telefoni võõras keeles.

Videolt on näha, kuidas Akilov ostis nuusktubakat, pealtnägijate väitel odavat Kaliber’i marki ja läks uksest välja. Talle ukse peal vastu tulnud mees ehmatas teda, mistõttu astus ta sammu kõrvale. Tunnistajate väitel oleks ta justkui kartnud, et keegi tahab võtta temalt kotti. Rünnakus kasutatud autost leiti hiljem kotti peidetud omavalimistatud pomm. Pärast nuusktubaka ostmist läks Akilov metroosse.

Kuigi Akilovi elukoht oli sealsamas ligidal, polnud pizzakoha töötajad teda seal varem näinud. Mehe käitumine ei äratanud ka mingit kahtlust. Mitte miski ei viidanud sellele, et ta võiks paari tunni pärast veoautoga tänaval inimesi tappa.

Rünnakus hukkus neli ja sai viga 15 inimest. Üks vigastatutest viibib endiselt haigla intensiivis.

Här fångas han på film – före attacken

Drygt två timmar före lastbilsattacken på Drottninggatan klev Rakhmat Akilov in i en tobaksaffär i Vårby gård. Över axeln hade han en mörk väska som sedan saknades på bilderna efter dådet. Han köpte snus och gick vidare mot tunnelbanan. Då var klockan 12.40, fredag den 7 april.

Kommentaarid
(Külastatud 275 korda, 1 külastust täna)