Soomes algavad Nord Stream 2 arutelud

Soomes on valminud Nord Steam 2 gaasijuhtme projekti keskkonnamõju hindamine ning kuni 5. juunini saavad ametiisikud, elanikud ja asutused sellele esitada oma parandusettepanekuid.

Keskkonnaministeeriumi info kohaselt planeeritakse uut, 1200 km pikkust kahe toruga gaasijuhet, millest 378 km kulgeb Soome majandustsoonis. Gaasijuhe kulgeb Vene, Saksa ja Taani rannikuvetes ning Soome ja Rootsi majandustsoonis.

Gaasijuhtme ehitus toimub plaani kohaselt aastatel 2018-2019.

Gaasijuhtme kodulehel avaldatud info kohaselt alustati Saksamaal Mülheimis asuvas Europipe’i tehases möödunud aastal gaasitorude tootmist Nord Stream 2 jaoks. Kohal olid Nord Stream 2 nõukogu esimees, Saksa endine liidukantsler Gerhard Schröder ja Nord Stream 2 juhatuse esimees Matthias Warnig.

Ligi 35 000 toru on juba toodud Soome Kotkasse, kus nad kaetakse betoonümbrisega.

Nord Stream 2 ehitus võetakse ette, kuna Nord Stream 1 võimsusest on praegu kasutusel 80% ja Euroopa vajadus Vene gaasi järgi üha suureneb. Gaas on keskkonnasõbralik energiaallikas, mis eraldab põlemisel kaks korda vähem süsihappegaasi kui süsi.

Gaasitorude toomine Kotkasse. Foto: Nord Stream 2
Nord Stream 2 torud Kotkas, kus nad kaetakse betoonümbrisega. Foto: Nord Stream 2
Kommentaarid
(Külastatud 359 korda, 1 külastust täna)