Soome tõstab kvoodipagulaste hulka 300 võrra

Soome tõstab järgmisel, 2018. aastal vastu võetavate kvoodipagulaste hulka 300 võrra, seniselt 750-lt kuni 1050-ni. Pagulaste hulga tõstmist taotleb valitsuselt siseminister Paula Risikko.

Võttes vastu pagulasi otse pagulaslaagritest aidatakse neid, kes abi kõige rohkem vajavad, põhjendas Risikko pagulaste vastuvõtu suurendamist. Soome on kvoodipagulasi vastu võtnud juba alates 1970ndatest aastatest, edastas siseministeerium. Soome ja Euroopa Liidu eesmärk on suurendada kvoodipagulaste vastuvõtmist, kaasates selleks võimalikult palju liikmesmaid.

Praegu on maailmas kõige suurem pagulaskriis teisest ilmasõjast alates. Kvoodipagulasi valitakse nende hulgast, kes on juba pagulasena mõnes teises riigis ja keda ÜRO pagulasorganisatsioon UNHCR on soovitanud edasi saata.

Kommentaarid
(Külastatud 236 korda, 1 külastust täna)