Soome suursaadik sekkus Põdra-TV tegemisse

Soome suursaadik Eestis sekkus Tallinna TV saate Põdra-TV tegemisse, kuna saade ei aja Soome ametlikku liini ja võib kahjustada kahe riigi vahelisi suhteid.

Suursaadik Kirsti Narinen rääkis Tallinna linnapea kohusetäitjale Taavi Aasale, et Põdra-TV intervjueerib saates Johan Bäckmani lähedast kaastöötajat Leena Hietaneni. Narinen ütles Iltalehtile, et küsis Taavi Aasa käest, kas too teab, et saates võtab sõna Hietanen, kellel on veidi erinev arusaam Eesti ja Soome ajaloost.

Põdra-TV-d teevad soome ajakirjanikud Sami Lotila (pildil vasakul) ja Risto Vuorinen.

Sami Lotila ütles asja kohta, et Narinen oli Tallinna linnapeaga rääkides Hietaneni maha teinud ja rääkinud probleemidest, mis võivad kaasneda intervjuu eetrisse minekuga. Saadiku sekkumine oli Tallinna TV-s tekitanud tõsise arutelu, aga lõpuks läks intervjuu siiski eetrisse.

Suursaadik Narinen eitas, et sekkus Põdra-TV saate tegemisse.

Kokkuvõttes läks kõik hästi ning Tallinna TV otsustas jätkata Põdra-TV-ga sügisel.

Põdra-TV järgmistes saadetes astuvad üles teiste seas skandaalne soome rahvussotsialist, Eestisse sissesõidukeelu saanud Risto Teinonen, Eestis õmblusäri asutanud Ilpo Heino, Tallinnas elav professor Jarmo Virmavirta ja motomees Tapio Lahti.

Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen. Kujutis: Soome saatkond
Kommentaarid
(Külastatud 438 korda, 1 külastust täna)