Soome kiiruskaamerad tabasid ühe päevaga 5041 kiiruseületajat

Soome kiiruskaamerad on kõige tõhusamad Euroopas: ühe ööpäeva jooksul tabati 5041 kiiruseületajat.

Tegemist oli ühe ööpäeva väldanud kiirusemõõtmise maratoniga, milles kasutati ka Soome teede äärde paigutatud kiiruskaameraid. Soomes kiiruskaamerate abil tabatud kiiruseületajad moodustavad ligi kümnendiku terves Euroopas kiiruskaamerate abil tabatud kiiruseületajatest, vahendab Aamulehti.

Euroopa liikluspolitsei Tispol kogus kokku 16 riigi andmed ja selgus, et kiiruskaamerate abil tabati kokku 62 142 kiiruseületajat. Kokku mõõdeti ööpäeva jooksul Euroopas ligi 8300 kiiruskaamera abil ligi miljoni sõiduki kiirust.

Lisaks kiiruskaameratele peatasid politseinikud ööpäeva jooksul Euroopas seoses kiiruse ületamise ja muude rikkumistega kinni 19 615 sõidukit. Sellest oli Soome osa samuti küllalt suur – 1669.

Soome politsei hinnangul on olukord liikluses vaatamata suurele rikkumiste arvule siiski hea. Hoopis teistsugune oli olukord Hollandis, kus üks autojuht sõitis varastatud Audi A6-ga 80 km/h piirangualas kiirusega 167 km/h.

Euroopan nopeusvalvontamaraton: Suomeen huima osa koko maanosan sakoista – Aamulehti

Aamulehti Liikenteen automaattivalvonta näyttää olevan Suomessa Euroopan mittakaavassa harvinaisen tuloksellista. Tämän viikon keskiviikko- ja torstaiaamujen välisessä poliisin nopeusvalvontamaratonissa Suomessa jäi kiinni 5 041 kuljettajaa automaattikameroiden takia. Määrä on vajaa kymmenen prosenttia toistaiseksi ilmoitetuista automaattivalvonnan kokonaisluvuista Euroopassa. Euroopan liikennepoliisijärjestö Tispol on kerännyt yhteen 16 maan valvontatulokset, ja mukana on myös Suomi.

Kommentaarid
(Külastatud 294 korda, 1 külastust täna)