Sipoos kukkus taevast alla kahekilone haug

Helsingi ligidal Sipoos kukkus Suurel reedel otse taevast alla ratsakeskuse kõrvale kahekilone haug. Kala oli täiesti värske, nagu otse merest tõusnud. Seda peeti eisalgu mingiks usupühadega seotud ilmutuseks, aga teadlased lükkavad selle võimaluse ümber.

Nimelt tegelikkuses võis kala alla pudeneda merikotka küüniste vahelt, vahendab Helsingin Sanomat. Helsingi Ülikooli loodusmuuseumi bioloog Markus Piha arvab, et kala püüdis merest mõni röövlind ja see kukkus kukkus küünte vahelt alla. Ratsakeskus asub merest kõigest paarisaja meetri kaugusel.

Üks võimalus on see, et mõni teine lind häiris kotkast. Näiteks võivad kotkast tema toimetustes segada rongad ja kajakad.

Merikotkas pole toidu suhtes eriti valiv. Lisaks kaladele võib ta süüa väiksemaid veelinde, raipeid ja imetajaid. Ratsakeskuses taevast alla kukkunud haug erilist vaimustust ei tekitanud – see visati prügikasti.

Kaksikiloinen hauki putosi taivaalta ratsastustallin pihaan Sipoossa – “Jonkinlainen häiriötilanne siinä on varmaankin ollut”

Sipoon Eriksnäsissä sijaitsevan ratsastuskeskuksen pihalle tupsahti pääsiäispyhinä hauki. Kalan epäillään pudonneen taivaalta hiekka-aukiolle. Ratsastaja havaitsi parikiloisen hauen varhain aamulla pitkäperjantaina. Kala oli kylkivaurioita lukuun ottamatta kuin vasta vedestä noussut, joskin yöpakkanen oli sitä ehtinyt jo alkaa jäädyttää. Hiekkaan piirtyneistä jäljistä päätellen hauki näyttää kuitenkin sätkineen tovin pihamaalla ennen kuolemaansa – ja löydetyksi tulemistaan kirkkovuoden ainoana surujuhlapäivänä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,048 korda, 1 külastust täna)