Rootsi politsei pidas kinni valed mehed, terrorist võib olla endiselt jooksus

Rootsi politsei pidas eile Stockholmi kesklinnas kinni valed mehed, õige terrorist on arvatavalt endiselt jooksus.

Stockholmi politsei pidas eile vahetult pärast terrorirünnakut kinni kaks meest, kes kuulati üle ja kel polnud toimunuga mingit pistmist, vahendab Daily Mail.

Pärast seda asus politsei taga ajama veel kahtlusaluseid isikuid ning Stockholmi äärelinnas peeti kinni üks 39-aastane usbeki päritolu nelja lapse isa ning üks noorem mees, kes arvatakse olevat seotud terrorirünnakuga.

Usbeki pereisa peeti kinni Marsta’st ja ta olevat rünnakus osalemise kohe üles tunnistanud. Mees oli Facebooki üles pannud isise propagandat ja laikinud 2013. aasta Bostoni maratoni terroriohvrite fotosid. Arvatakse, et tema oli see, kes ärandas õlleauto ja juhtis seda, kuigi mitmed Rootsi allikad kinnitavad, et terrorist on endiselt jooksus.

Lisaks pereisale arreteeriti eile õhtul Hjulsta’st üks noorem mees, kellest on avaldatud pildid, kuidas ta käed raudu pannakse ja minema viiakse.

Terrorirünnak toimus eile kella 15 ajal päeval, kui üks 30-tonnise Spendrupsi õlleauto ärandanud mees sõitis sellega mööda Stockholmi kesklinna ja lõpuks vastu Åhlénsi kaubamaja seina. Rünnakus sai surma neli ja raskemalt vigastada ligi 15 inimest. Veoauto juht üritas ärandamist ära hoida, klammerdus auto külge ja sai vigastada.

Stockholmi rünnakus kasutatud auto. Kujutis: Twitter

Truck is rammed into a group of pedestrians in Stockholm

Swedish Police have said a vehicle has been rammed into a group of people on the street in Stockholm.

Kommentaarid
(Külastatud 429 korda, 1 külastust täna)